laupäev, 24. märts 2007

23.03.

Hommikul pani Pierluigi meid koristama. Ta tegi sellise graafiku, et igal nädalal on uus ülesanne. Ega see eriti hästi ei toimi küll, sest meil on alati midagi muud teha kui koristada. Tegelikult oli hea, et ta meid selleks sundis, sest koristamise käigus tulid välja ka minu kadumaläinud helesinised shortsid aga Simona roosad stringid on siiani veel kadunud. :D

Peale koristamist võtsime ette tuuri Veguetas ja Trianas ehk siis vanalinnas. Käisime vaatamas Santa Ana katedraali.

Katedraali ehitamine algas umbes 1500 aastal, kuid lõpetati peaaegu neli sajandit hiljem. Seetõttu on võimalik näha gooti, renessansi ja neoklassitsismi jooni. Katedraali külastamine maksis 3€ ja seekord me seal sees ei käinud. Küll käisime tornides. Torni pilet maksis 1,50€.



Katedraali ees on Plaza de Santa Ana, mida valvavad koerte kujud. Palju tuvisid pidi seal ka olema, aga meie nägime ainult mõningaid.




Katedraali lähedal asub ka Casa Museo De Colon ehks siis Kolumbuse muuseum. 1492. aastal enne Ameerika avastamist peatus Kolumbus mõningat aega Las Palmases. Muusemu külastus oli tasuta. Eksponaate on palju ja väga huvitavaid. Selline hästi hästi suur gloobus oli ka keset ühte ruumi. Tahtsime sealt pealt Eestit üles otsida, mõtlesime, et seda annab keerata ka. Liis siis proovis, aga gloobus hakkas kõikuma ja mõtlesime, et nüüd kukub jala pealt maha, aga õnneks, jäi ta siiski püsima. Muuseumis pilti ei tohtinud teha, nii et pilte sellest kahjuks pole. Siseõues siiski tegime mõned pildid.



Keldris kohtasime papagoisid ka. Hästi julged ja uudishimulikud olid. Aga kui ma liiga lähedale läksin, siis tahtis sinine mind nokaga lüüa ma arvan, sest ta hakkas imelikku häält tegema ja muudkui lähenes mulle. Siis me leidsime, et oleks õige aeg vist minema hakata. :D


Vanalinn on palju rahulikum ja õdusam, kui see Las Palmase osa, kus meie elame. Turiste polnud üldse nii palju kui arvasime.





Õhtul käisime oma "väikese perekonnaga" Itaalia restoranis pitsat söömas. Pitsa oli maitsev aga Liisu ei jõudnud kõike ära süüa ja palus enda osa kaasa panna. Natukese aja pärast kuulsime nõude klirinat. Ütlesin Liisule, et sinu pitsa kindlasti kukkus ja nüüd nad annavad sulle uue terve pitsa kaasa või noh, siis korjavad selle pitsa maast üles ja panevad karpi. See oli kõik naljaga pooleks ja ega me tegelikult arvanud, et Liisu pitsa nüüd põrandal vedeles. Mingi aja pärast tuli kelner ja ütles, et Liisu pitsa siiski kukkus maha ja et talle küpsetati nüüd uus. Nii et saime pool pitsat tasuta :D.
Hindadest ka: pitsa, selline suur ja korralik 6,50€; vesi (0,5l) 1,75€; Coca (0,33l) 1,95€; õlu (0,33l) 2,10€, tiramisu ja juustukook mõlemad 4,30€. Toit oli maitsev ja rahvast oli palju palju. Ukse taga oli vahepeal päris pikk järjekord.

Kommentaare ei ole: