laupäev, 31. märts 2007

8.00 üles ärgata pole üldse tore, kui magama said alles 3 ajal. Aga mis teha, kool ootas. Peast käis küll läbi mõte, et Semana Santa (püha nädal) on tulemas ning keegi nagunii kooli ei lähe, aga otsustasime ikka korralikud olla. Esimest korda pidime üldse nii vara kooli minema. Ainult üks loeng oligi - flora y fauna de ganarias. Suhteliselt huvitav aine on, aga õppejõud on täiesti omaette nähtus. Ta teab täpselt, missugust häält teevad käsnad, kui nad parasjagu toituvad; kuidas seen mõtleb, kas ta on taim või loom; teab, et mõnikord otsustab tuul mägedesse ronida, aga mõnikord hoopis Tenerife ja Gran Canaria vahel ringi tuuritada. Aga täiesti kindel on ta selles, et Eestis, kus mõnikord on talvel 30 kraadi külma, kasvavad kanaari palmid, sest igal pool maailmas kasvavad, et meie riigis (Eestis) on neid ka kindlasti. Meie ainult naeratasime ja mõtlesime, et küllap ta on ära unustanud, kust me pärit oleme.

11.00 plaan sõita International Officisse. Panime peatuste lugemisega puusse ja siis - sõitu Tafirasse alga! :D Meie peatuse ja Tafira vahel on kõigest 10 km eks. Päris häbi oli, et teist korda juba kogemata Tafirasse tee viib. Aga vähemalt vaated olid mõnusad. "Targad" nagu me oleme, mõtlesime, et kui buss ülesse sõitis (Tafira, üks ülikooli campustest, asub kõrgel mägedes), siis peab ta ka ju ometi alla sõitma. Ja nii me siis istusime bussis, kuni kõik inimesed olid bussist väljunud. Bussijuht vaatas imeliku näoga, et miks teie maha ei lähe. Meie siis seletame targa näoga, et tahame Las Palmasesse saada. Onu oli päris hämmeldunud - miks te üles sõitsite, kui tegelikult alla tahtsite sõita? Meie kehitame õlgu ja ütleme, et ei tea. Jube jube häbi on. Aga igatahes Officisse me lõpuks jõudsime, mis siis, et 20 km ringiga :D

12.30 kui me juba vanalinnas olime, siis vaatasime üle ka need tähtsad kohad, milleni siiani polnud jõudnud. Eesmärk - El Museo Canario.

Tee peale jäi ette Plaza Espiritu Santo.

Plaza vaadatud, teekond muuseumi poole.

Administraatorile õpilaspileti näitamisel 1,20€ pihku ja tutvumine kanaaride ajalooga võis alata. Seinal oli muidugi silt, et pildistada ei või aga välgu juurde oli tehtud nool, nii et meie järeldasime seda, et ilma välguta võib pilte teha. Ega seal eriti midagi pildistada polnud aga laipade ja pealuude ruumis otsustasime küll veitsa pildistada. Ja siis, tuleb turvamees... ja mõte selline, et nüüd tuleb jama... Onu naeratab ja ütleb: "without light, please!". Meie noogutame agaralt. Uhh, see läks küll kergelt.

Ehmunud Liis (alumisel pildil) :D


Rohkem pilte Kanaaride muuseumist aadressil: http://www.elmuseocanario.com/siteing/plantillaset.html

Peale kolpasid viis tee Moodsa kunsti muuseumi(C.A.A.M) suunas. Nii kaua, kui mina muuseumi välisilmet pildistasin, jõudis Liis leida teksti, mis ütles, et muuseum on uue näituse ülespaneku tõttu suletud. Nii, et sinna siis järgmisel korral.

Aga välisilme oli selline:

Shoppingutuur San Telmos, pisike abikäsi sakslastele ja siis bussiga koju. Hiperdinost (supermarket) läbi. Seal õnnestus mu pangakaardil kassasüsteem kokku jooksutada ja telefonikaart jäigi laadimata. Minu taga järjekorras seisnud inimesed olid Liisu sõnul päris pahased. Ega ma ju meelega ei teinud. Tegelikult on neil seal poes uus kaardimaksesüsteem ka ning loodan, et tõrge oli tegelikult sellest põhjustatud.
Täitsa tegus päev, mis pani mõtlema sellele, et eelpool mainitud bussijuhti enam näha ei tahaks, sest jube häbi on ja uue poe peab ka vist otsima, et kassasüsteemid enam kokku ei jookseks ja inimesed ei peaks minu pärast ootama :D

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

I see death people :D
Ma oleks küll paanikasse läinud ja la polisasse helistanud ja teatanud, et leidsin inimkolba :D
Halvad naljad mul täna :D