esmaspäev, 12. märts 2007

Söömisest

Hommikusöök: saiad singi, juustu, tomati ja kurgiga, jogurt, puuviljad, mahl/vesi/kakao/tee.
Mõnikord on hommikusöök ka lõunasöögi eest, sest kui päev on vaba, siis magame nii kaua kui võimalik :).

Lõunasöök: see mis kätte juhtub. Puuviljad, võileivad (saia, singi ja muude asjadega), Liis sööb muffineid. Kui eelmisest õhtust midagi alles on, siis soojendame
seda. Itaallaste jaoks on eelmise päeva toidu soojendamine nagu pühaduse teotus. Ja nagu välja tuleb, siis nad mikrolaineahju ka kasutada ei oska. Simona tahtis eile (10.03) saia üles sulatada (itaallased hoiavad saia sügavkülmas) ja palus Liisult abi mikroka kasutamisel. Liis seletas, kuidas asi käib ja tuli köögist ära. Mingi aja pärast tuli Simona ja küsis, et kas ta võib meie saia võtta, sest tema oma kärssas ära. Köögis oli jube kärsakas. Ei tea, kuidas tal õnnestus sai mikrokas ära söestada :D.

Õhtusöök: tavaliselt me sööme riisi või makarone juurviljadega. Kokkame koos, mina tegelen tavaliselt juurviljade ja laua katmise osaga ja Liis tegeleb keetmise ja praadimisega. Sööme umbes 18.00 ja 19.00 vahel. Itaallased ikka vahepeal kommenteerivad meie söömisharjumusi. Aga tähtis on see, et meile endile meie toit maitseb. Ja eile (10.03) suutsime isegi Simona, kes dieeti peab ja põhiliselt juurikaid sööb, oma toitu sööma meelitada. Asi on selles, et meil ei õnnestu kunagi õiget kogust toitu teha, alati tuleb kas liiga palju või liiga vähe. Kuna eile jäi meil “paellat” (riis kana ja juurviljadega) üle, siis kutsusime Simona ka endaga sööma. Arvasime küll, et ta ei söö, aga sõi ja kuidas veel. Me ise olime ka oma toiduga jube rahul, sest maitses tõesti hästi. Muidugi vahepeal juhtub, et sööme Pierluigi tehtud toitu ka. Aga see toimub siis umbes 22.00-23.00 vahel.

Naistepäeval (08.03) otsustasime kotlete teha. Carniserias (lihapood) näitasime näpuga hakkliha peale, sest hispaaniakeelset nime ei teadnud ja sõnastikku ka polnud kaasas. Igatahes hakkliha saime kätte. Munad unustasime muidugi ära, aga õnneks on HiperDino ainult kahe tänava kaugusel. Soola ja pipra kogusest polnud meil aimugi, niisiis panime suvalt. Küpsetasime ühe kotleti ära – täiesti maitsetu. Siis lisasime iga korraga aina soola ja pipart juurde, aga maitse ikka ei muutunud. Antonello käis köögis vahepeal vaatamas, kuidas küpsetamine edeneb ja ainuke asi, mida ta ütles, oli see, et need on nii kõrbenud :D. Meie jaoks olid täiesti normaalsed. Kotlete sai aga nii palju, et järgmisel päeval ka veel sõime. Maitse polnud küll paremaks läinud, aga ikkagi meie esimesed kotletid Las Palmases. Sami juures saime ka kotlete, temal olid igatahes palju paremad. Me arvame, et kõik oli tegelikult valge pipra süü ja hakkliha süü ka, sest see oli ka natuke imelikud maitsega. Me maitsesime seda pipart pärast ja mingit maitset tal polnud ja lõhn on selline jube vastik.


10.03 pidas Pierluigi oma 25. sünnipäeva. Õhtul oli meil pidulik õhtusöök. Esimese käiguna saime pastat mereandidega. Pisut vürtsine oli, aga muidu maitsev. Vahepeal sõime pistaatsia pähkleid ja saia. Seejärel toodi lauale grillitud mereanni ja juurviljavardad. Mereannid olid mingid imelikud asjad, nime anda ei oska ja maitsesid ka kahtlaselt. Grillitud paprika mulle meeldis, sibula suutsin ka kuidagi alla neelata, aga zukiini oli nii jubeda maitsega, et selle allaloputamiseks kulus 2 klaasi vett. Aps zukiinit ja lonks vett, amps zukiinit ja lonks vett. Ei tahtnud alles ka jätta, sest selle valmistamisega oli paju vaeva nähtud. Teist varrast ma enam ei võtnud. Liisu ei saanud esimesega hakkama, sest tal mitte kohe ei läinud zukiini alla ja vahepeal pidi ta vannitoas lausa käima :P. Seejärel tuli midagi grillitud latika sarnaste. Nagu varem öeldu, kala mulle ei maitse, aga pisikese ampsu võtsin ikka, et proovida, kuidas on. Tegelikult oli päris enam vähem maitsega. Peale kala närisime jälle veits pähkleid ja saia. Seejärel tuli uhke küpsise maasikatort. See oli kogu õhtusöögi parim osa. Migela (Pierluigi tüdruksõber) oli sellega palju vaeva näinud ja kook maitses tõeliselt hea. Kogu söömist saatis muidugi ka valge vein. Esimesed pudelid olid sellised täiesti tavalised, magustoidu jaoks oli magusam. Õhtuga võis enam vähem rahul olla. Muidugi pidu, mis peale õhtusööki pidi toimuma, jäi ära, sest tuli välja, et keegi polnud seda korraldanud, kuigi inimesed olid kutsutud. Seega helistasime kõigile ja ütlesime, et pidu jääb ära. Simona aga Mateole, Mattiasele ja Donatellole ei helistanud ja nemad tulid ikka kohale. Hiljem liitus ka Jean Luca. Pidu käis neil kella kolmeni.




Praegu teeb Liis pannkooke. Moosi meil pole ja poed on siin pühapäeval kinni. OpenCor on küll lahti, meist ka ainult kahe tänava kaugusel, aga me ei raatsi sealt osta. Niisiis, proovime täna pannkooke singi ja jogurtiga :P. Kahju, et ma maasikad eile ära sõin :S. Liisu juba segab tainast, juhhu. Varsti saab pannkooke. Loodame, et need tulevad ikka sellised nagu kodus :). Meil on paha pann, sest pannkoogid jäävad panni külge. Liis sai mingi nipi kätte, kuidas kooke kõrbemast hoida. Igatahes maitse on neil päris hea.

6 kommentaari:

Triin ütles ...

Liisu teeb süüa? See on küll ennekuulmatu asi. Ja veel kotlette? Võtab sõnatuks...Vähemalt seda on hea tõdeda, et maitseainetest ei tea ta ikkegi midagi:P Jääb ikke originaal-liisust ka midagi järgi.

Unknown ütles ...

Millal siis seapraadi, hapukapsaste ja verivorstiga saab? :D

MadeInCanarias ütles ...

Liisu teeb sùùa ja nòusid peseb ka vahepeal :).

Sealiha pidi poes just praegu mingi sooduka hinnaga olema 4 euro kandis. Aga verivorsti siin vist kùll pole. Hapukapsast saaks vist keeta kùll.

Unknown ütles ...

Liisu teeb siin muide kogu aeg syya! ja karrit paneb ta ka! aga originaal-liisu ei kao mitte kuhugi:P

Triin ütles ...

Ma olin 100% kindel, et Liisu teeb aint veega keedetud 4viljaputru või kiirnuudleid :D Aga näe imet!

Anonüümne ütles ...

oh, ole nyyd! siin ei ole ju isegi mannat mitte! neljast viljast voi kiirnuudlitest raakimata:(