esmaspäev, 5. märts 2007

Uus tuba...(04.03)

Kolisime tana uude tuppa, sest pierluigil tuleb esmaspaeval tydruk siia ja tal on ju siis vaja tuba suure voodiga, mida meie avega siiani kasutasime. Nyyd elame kolmekesi toas. Mina, ave ja simona. Kaks voodit lykkame kokku ja Õnneks oleme kõik pisikesed ka :) (avastasin just, et täpitähed on ju ave arvutis saadavad!) eks paistab, mis saama hakkab, sest külla tulevale tüdrukule ei meeldi, et tema mees jagab korterit kolme tüdrukuga, jube armukade pidi olema. Tahaks kohe näha seda armukadedust itaalia moodi :D aga kui ta näeb, et keegi meist chicadest ei ihalda meeletult tema väljavalitut ehk siis rahuneb maha. Pierluigiga on veel see asi, et tal on veeel rohkem sünnimärke kui mul. Raske uskuda, et see võimalik on, aga siiski.

Kuna meil praegu loenguid ei ole, siis sebis ave meid kordinaatori kaudu kohalikku kooli tunde vaatama. Nüüd käimegi ühe kuuenda klassi tundides jälgijateks. Osa õppetööst on inglise keeles ja olgem ausad, need tunnid on meile ka palju huvitavamad. Hispaania keelest saame tegelikult ka suht hästi aru, sest õpetaja kordab kõike hästi palju ja seletab kõik lahti. Lapsed on uskumatult korralikud. Lärmakamad muidugi, kui eestis, aga väga sõnakuulelikud. Kella helisedes ei hakka keegi nihelema ega asju pakkima. (Kell kõlab muide nagu tuletõrjesireen aleksandri tänaval) Kõik istuvad ja töötavad edasi, kuni õpetaja lahkub klassist. Või õpetajad, sest vahel on neid tunnis mitu. Nt inglisekeelset loodusõpetust annavad iirlane ja hispaanlane. Iirlane loeb ja hispaanlane seletab hispaania keeles üle, kui miski on arusaamatu. Täitsa tõhus süsteem mu meelest. Ja vahel on lihtsalt assistendid tunnis, kes nagu lihtsalt ei tee midagi vaid märgivad viktoriini punkte tahvlile või nii. Meie siis istume ja vaatame. Mina teen ka märkmeid, et mis tunnis toimub ja nii. No vahel teen küll lihtsalt tarka nagu ja kirjutan üles, et mitte essugi aru ei saa ja millal tund ometi lõpeb. Tunnid kestavad siin muide terve tunni, mitte akadeemilise tunni nagu meil.




Ave on praegu lõunas ühel norra vanapaaril külas. Reedel läks ja alles pühapäeval tuleb. Aga täna lähen ehk ise ka lõunasse. Maspalomases on carnaval. Inimesed pidutsevad siin palju! Aaa ja tead mis! Täna võtsin osa oma elu esimesest maratonist! Jajaa! Olin küll boxenluder #2, mis siis tähendas seda, et jagasin jooksjatele vett san telmos :) täna liikusin ka täitsa üksi ringi poes ja panga automaadi juures ja nii ning ei eksinud kordagi ära. Eksole, maraton ja see. Taevas on mu lagi!:D

Täpitähtedega on see lugu, et neid ei kasuta siin peaaegu üldse. Netti saame peamiselt meil campuses, kus klaviatuuril loomulikult ei ole täpitähti ja nii on need vaikselt kasutusest kadunud. Seepärast kirjutasin ka alguses ilma. Vahel on isegi kõnesse siginenud sonad nagu tana ja konelema ja mangutegelane jne. Mängutegelane on siin see, kellel armukade sõbranna on tulekul. Täna ma küsisin, et oled õnnelik, et tüdruk tuleb. Selle peale ta ütles, et vist jah, ta ei ole päris kindel, sest naised olla alati natuke hullud :D

3 kommentaari:

Unknown ütles ...

No nii, millal siis saab Pierluigi tidriksõbra kohta infot - pilti tahaks ka näha? :D
Ja kuidas ta tundub, elate kõik koos rahulikult nagu hipipere või istute närviselt granaatsütikuga pommi otsas?

Tulla ütles ...

Niiet, lapsed õpivad siis juba 6ndas klassis inglise keeles asju. Huvitav, miks ülikooli lõpetanud ei suuda siis inglise keelt hablada siin? :) Kas siin puhivad hariduselus uued tuuled nüüd?
Igastahes, ma tahaks ka seda Itaalia chiki näha, ja tõelist temperamenti. Sest siinsed kohalikud küll väga temperamentsed ei tundu ju, või kuidas?

MadeInCanarias ütles ...

Tegelikult on see tùdruk vàga kena ja sòbralik tundub ka. ûldse mitte selline mòrd/nòid nagu me teda ette kujutasime. Ja jube ilusad pikad punased lokkis juuksed on tal ka. Pildi saab ka loodetavasti varsti.