kolmapäev, 18. aprill 2007

kõhu-piin (22:30)

Kunagi panime siia kuulutuse, et vajame kohupiimameistrit. Natuke tunti töökoha vastu huvi küll, aga siiani pole me veel kedagi palganud. Aga kohupiima isu on ikka jube suur. Võtsime siis Triinu õpetusi kuulda ja püüdsime ise kohupiima valmistada.
Liis otsis üles kõige rasvasema piima ja pani selle rõdule hapnema. Seisis seal kausis nii umbes 2 päeva. Täna tegime veel paar trikki, milleks kasutasime kuuma vett, sõela ja käterätti, kahte viimast selleks, et natuke kurnamistööd teha. Kuna sõel on meil jube suurte aukudega, siis panime sõela sisse käteräti ja kurnasime läbi selle.
Välimuse poolest peaaegu kohupiima nägu küll. Aga suht maitsetu ja mage oli, nii et otsustasime lisada vahukoort ja jogurtit ka.

Itaallased uurisid küll, et mida me teeme, aga päris hästi nad vist sellest ikkagi aru ei saanud. Pierluigi küsis, et kuidas selle nimi eesti keeles on. Seletasime, et kohupiim. Esimene kord kui ta seda hääldada püüdis, tundus täiesti hiina keel. Teisel korral tuli välja "kõhu piin" :D. Aga lõpuks sai ta selgeks ka sõna kohupiim. Ja tundus, et talle maitses ka. Ja Kärdile ka maitses väga :D

Kuna Liisul oli sünnipäev, siis tegime pisikese, päriselt ka pisikese peo. Kärt ja Piret olid külas. Natukene veini ja limonaadi ning tuju oli kõigil hea ja nalja sai palju. Igatahes väga tore oli.

Kommentaare ei ole: