laupäev, 24. veebruar 2007

Esimestest loengutest ja muudest kooliga seotud asjadest…

Eile (21.02) ootasime Flora y Fauna de Canarias loengut, aga keegi ei ilmunud kohale. Läksime siis infolaua juurde ja uurisime, et mis toimub. Ja siis ütles onuke, et meie loengud algavad alles 19.03. Praegu on meil siis ainult hispaania keele loengud (esmaspäeviti ja kolmapäeviti).


Esimeses loengus (19.02) räägiti veitsa informatiivset juttu ja siis saadeti koju, sest karneval oli algamas. Tänu karnevalile oli meil 20.02 vaba päev, isegi poed olid kinni. Tegelikult see vaba päev pole, aga on kujunenud nii, et loenguid ei toimu ja tööpäeva ka mitte.
Hispaania keele õppejõud on Marta Samper Hernandez. Praegu paistab selline hästi sõbralik ja jutukas. Teeb nalja ja suhtub meisse kui omasugustesse. Ega ta meist eriti palju vanem ka pole, aga igati mõnus, meile meeldib.
Teine loeng möödus tutvumise tähe all. Pidime kursusekaaslastelt erinevaid küsimusi küsima ja siis teistele oma “uuest tuttavast” rääkima. Karnevali sõnavara õppisime ka:
cubata – ron con cola = rum + coca cola
maricon - gei
chiringito – pisike putka, kus müüakse alkoholi
chiringays – putka geide jaoks
muy gay! – seda ütles õppejõud draq queenide show kohta
boracho/a – purjus
Nalja sai palju.
Õppejõud üritas meie nimesid ka selgeks ka saada. Nimesid on igasuguseid, näiteks on meil Mimma, Kuba, Gabor, Soineli jne. Gabori uus nimi on Kauboi, sest kui Gabor oma nime ütles, siis sai õppejõud aru, et tema nimi on Kauboi ja nüüd kutsutakse teda Kauboiks.


Kubaga on sellised lood. Katamaraani sõidul ta tutvustas end ja ütles, et on Kuba. Meie Liisuga saime aru, et ta on Kuubalt pärit. Esimene mõte oli see, et Kuubal pole Erasmuse programmi ja välja ta ka ei näe nagu kuubalane. Pigem selline põhjamaalane. Nojah, ta polnud just kõige kainemas olekus ka ja siis mõtlesime, et ah, las olla, äkki ajab midagi sassi, või ei saa meie lihtsalt aru.
Aga kui loengus inimeste nimekirja nägime, siis saime aru et tema nimi ongi Kuba.

Täna (22.02) käisime oma osakonna koordinaatori (Victor) juures ka ja saime oma õppelepingutega asjad korda. Victor on selline tore onu, kellele meeldib palju rääkida, orientatsioon on küsitav, aga igati abivalmis. Vedas meid ühest ruumist teise ja aitas kõik asjad korda ajada. Õppelepingute paranduslehed täitis ise ära. Teisipäeval näitab mulle, kust Hispaania õppekava saada ja lubas lahti ka seletada ja siis “vaatluspraktika” asja ka räägime ka teisipäeval. Ülikooli kõrval on üks kool ja sinna saame tunde vaatama minna. Õpetas meile seda ka, kuidas öelda, et kohtume teisipäeval. Nos vemos el Martes! Ta muide sundis meid seda kordama ka ja siis alles lasi minema.

Meie campuse "Obelisco" ees:

Kommentaare ei ole: