kolmapäev, 7. veebruar 2007

Loomaaiast ka natuke…




Kõik algas nii, et Liis nägi esmaspäeva õhtul aknast vaadet imetledes seinalt suure kaelkirjaku pilti, mille alla oli kirjutatud Zoo. Siis otsustasimegi, et loomaaeda peaks kindlasti minema. Voldik ütleb, et see Berliini loomaaed (rajati 1884. aastal) on kõige liigirikkam loomaaed maailmas – loodusparadiis. Sinna teel, kohtasime Hjon – Huad ja võtsime tema ka kaasa. Pilet (loomaaed + akvaarium) maksab 16,50€, õpilastele 13€. Hiiglama suur, uhke ja võimas. Tallinna loomaaiaga ei anna kuidagi võrrelda, kuigi peasissepääs on Tallinna loomaaial ilusam. Kuna ilm oli jube külm, siis püüdsime võimalikult kiiresti akvaariumisse jõuda. Enamuse päevast veetsimegi akvaariumis. Akvaariumil oli kolm korrust, mis olid jagatud kalade ja muude vee-elukate, roomajate ning putukate ja konnade vahel.

Tegelikult ei ole aimugi, kui palju me läbi suutsime käia ja kui palju jäi veel nägemata. Kõik oli kuidagi risti-rästi ja see ajas segadusse. Loomi sai vaadata iga kandi pealt. Lõvi väljas ei olnud, siis jalutasid majja ja nägid lõvi ikka. Mõne looma puhul see muidugi ei aidanud. Nt pandast nägime nii siit kui sealtpoolt ainult selga. Majakeste rohkus loomade juures ei olnud täna ainult hea nende vaatlemiseks vaid suurepärane vahend, et mitte oma peed otsast külmetada. Külm oli! Meie lõuna-korea sõbra imestus tekitas imestus. Nägi ta esimest korda ju jääkaru ja ninasarvikut ja nii. Neil pidid olema seal hoopis teistsugused loomad. Isegi lehmad pidid teist nagu olema.
Akvaarium oli mu meelest ikka kõige lahedam. Sai näha nt elusast peast tegutsevat ahvenat (tavaliselt näeb ta pannil ju suht ilmetu välja, eks).
Muide, pakuti loomaaia kohvikus (võibolla on see Saksamaal üldiselt tavaline) söögiks pikka viinerit saiakesega. Nägi see välja selline, et täitsa tavaline sai ja täitsa tavaline pikk viiner lebasid taldrikul kõrvuti ja sina siis tee nendega mis tahad. Isiklik taktika nägi ette saia ja viineri vaheldumisi närimist, siis tekkis hetkeks isegi viineripiruka mekk suhu. 0.3 l õunamahla võtsin ka ja maksma läks see lõbu 4.80 euri. Arvestades, et pärast saime 2.99 eest paksu rasvase pitsalõigu ja poolese coca-cola kompani joogi, siis…nojah.

Kommentaare ei ole: